Ta bort färg, ta bort fasadfärg

Att ta bort färg ordentligt på fasaden är a och o för att färgen som ska på ska sitta i många år framöver. När det gäller att ta bort fasadfärg eller färg från annan stor yta kan det många gånger vara svårt att få väck all gammal eländig färg. Det är ingenting som görs på ett par minuter och i en handvändning. Något man samtidigt ska vara medveten om är att om man slarvar med att ta bort fasadfärg innan man börjar målar blir slutresultatet varken snyggt eller hållbart, därför bör man lägga stor vikt vid att utföra grundarbetet ordentligt redan från början.

 

Anledningar till varför man ska ta bort färg

En del väljer att bara måla på ny färg på en yta där färgen redan börjat flagna och ramla av. Många upplever till en början att resultatet ändå är okej och ser det som en snabb och enkel lösning. Tyvärr är det så att resultatet inte kommer stå sig särskilt länge och det i sin tur leder till att det blir fula kanter mellan den gamla färglösa delen som börjat flagna och den nymålade ytan. Anledningen till att färgen sitter ordentligt när den väl gör det är för att grundarbetet är välgjort och man har varit noggrann med att ta bort fasadfärg eller annan färg ordentligt.

 

Färg – ett bra skydd

I många fall så målar man på en viss yta för att färgen ska ge skydd. Steg 1 för att färgen ens ska fästa på ytan och kunna ge det tänka skyddet på ytan är ett slipat och välgjort grundarbete. Den färglösa ytan ska vara helt ren och kantfri för att bästa slutfinish utan en massa fula kanter och ”mönster”.

 

Olika metoder för att ta bort fasadfärg

Idag finns det gott om metoder för att effektivt ta bort fasadfärg och färg från större ytor. Det man vet är att det krävs hårt jobb och att jobbet inte görs i en handvändning. Se till att ta reda på innan du påbörjar din borttagning vilken metod som är bästa lämpat för just ditt specifika fall. Du kan genom professionell rådgivning hos oss på Speedheater få goda råd kring vilken metod du bör använda. Vissa metoder är lättare att ta bort färg med än andra.

ta bort färg

Läs fler inlägg>>