Flyttstädning i Stockholms värme…

Nyhetstorka

Hej i värmen! Hur har ni det? Här är det även nyhetstorka och inga pågående tävlingar kommer heller än på ett tag. Vi kan inte ha det så här en sommar till har vi bestämt. Det ska investeras i en ny ac-anläggning på vårt Stockholmskontor. Det har varit temperaturer på över 30 grader inomhus förra sommaren och våra medarbetare har faktiskt klagat en del. Inte alls svårt att förstå då jag själv har haft jättesvårt med värmen. Jag har iallafall investerat i en ac i min lägenhet inne i Stockholm. Det hade inte funkat annars då det är en takvåning som blir väldigt varm. Även i bilen har jag detta som tillval. Konstigt att det ändå inte är standard på alla bilar idag. På tal om något helt annat så håller vi på att flytta och har hyrt en firma, som ska fixa vår flyttstädning. Tänk vad skönt att slippa städa! Just flyttstädning är något av det tråkigaste som finns…

Flyttstädning!

Flyttstädningen kommer ske i mitten av nästa vecka och jag borde inte sitta här och fundera på annat. Det är fullt av saker som ska packas och bäras ut till flyttbilen. Vi hittade en firma som löste alla våra problem och vi behöver egentligen inte göra så mycket själva. Här får man hjälp med till exempel flyttstädning i Stockholm: flyttexperten.com. Mycket behändigt som sagt. Nu hoppas jag bara att det är lite svalare i vår nya lya.

Kall luft!

Grundtanken bakom luftkonditionering sägs ha tillämpats redan i det gamla Egypten, där vass hängdes i fönster och var fuktad med porlande vatten. Avdunstningen av vatten kyls då luften blåser genom fönstret. Denna process gjorde också luften fuktigare, vilket kan vara till nytta i ett torrt ökenklimat. I antikens Rom, cirkulerades vatten från akvedukter genom väggarna i vissa hus för att kyla dem. Modern luftkonditionering kom under 1800-talet, och den första storskaliga elektriska luftkonditionering uppfanns och användes 1902. Införandet av luftkonditionering i bostäder kom på 1920-talet i USA.